Hoe trek je aandacht met video in 2019?


Aandacht trekken met video heeft grote voordelen. De meeste voordelen ken je denk ik wel wel. Het brengt positieve overall resultaten. Video verlengt de tijd die bezoekers op je website doorbrengen. Het leidt ook tot meer verkeer naar je website. De kans dat een prospect een klant wordt na het zien van een video ligt 20% hoger dan als je geen video hebt.

En uit onderzoek blijkt dat 93% van bedrijven meer prioriteit aan video gaat geven in 2019.

Maar als er per minuut 72 uur aan video wordt geüpload, hoe valt jouw video dan op? Hoe trek je de aandacht van je ideale klant met video en hoe houd je die vast.

Ik geef je 3 trends die je helpen om op lange termijn de aandacht van klanten te trekken en vast te houden met een video. En als je echt niet zelf voor de camera wilt staan, dan heb ik een interessante bonus tip voor je waarmee je toch aandacht kunt trekken met video.

Trend 1: aandacht trekken met personalisatie van de boodschap van je video

Het personaliseren van je boodschap houdt in dat je je richt op die ene speciale kijker. De kijker die belangstelling voor je heeft. Deze kijker wil graag weten wat je te bieden hebt. Want de kijker zit met een probleem wat hij of zij opgelost wil hebben. En die kijker hoopt dat jij die oplossing hebt of kent. Die kijker is waarschijnlijk ook je ideale klant. En je wilt zijn aandacht trekken met video.

Door je speciaal op hem of haar te richten – hem of haar als het ware persoonlijke aandacht te geven – heb je een grotere kans om de aandacht van die persoon te trekken en vast te houden.

Dus als je een script voor een vlog of een bedrijfsvideo maakt, is het belangrijk om dat script ook daarop af te stemmen. Bijkomend voordeel, zeker als je voor het eerst voor de camera staat, je hebt iemand om tegen te praten. Zelf vind ik dat namelijk erg prettig.

Overigens, personaliseren betekent niet dat je voor iedereen individueel een video moet maken. In plaats daarvan betekent het dus echt focussen op een specifieke groep kijkers en die tevreden achterlaten nadat ze je video hebben gezien. Tegenwoordig hoor je vaak dat je een niche moet zoeken. En personaliseren van content (en video is een vorm van content) is een mooi voorbeeld van hoe je dat kunt doen.

One-size-fits-all marketing werkt al lang niet meer. Iedere ondernemer heeft tegenwoordig wel doelgroepen of zelfs een persona van zijn klanten. Het personaliseren van je video is gebaseerd op de data die hieronder ligt en geeft je de mogelijkheid om de onderwerpen te behandelen die voor jouw ideale klant relevant zijn.

Trend 2: aandacht trekken met kortere video’s

De meeste mensen die ik ken hebben geen tijd en ook geen zin om een video van 20 minuten te gaan bekijken. Zelfs niet als ze echt interesse hebben in een onderwerp. Echte lange video’s (zeg maar meer dan 10 minuten) zijn zelfs op YouTube vrij zeldzaam. Ze zijn voorbehouden aan mensen die ofwel video’s hebben waarvoor je wilt gaan zitten ofwel een goed montage team hebben dat een hele dag aan content in een kwartier kan ‘proppen’.

Verder is het maar de vraag of platforms als Facebook Watch en IGTV echt gaan doorbreken. Het staat verre van vast dat mensen hun favoriete serie gaan bekijken via een social media platform. Echt lange series kijken we toch vaak achter elkaar door op Netflix of HBO (ookwel binge watching genoemd).

Langere video’s op Facebook werkt niet. Halverwege 2018 constateerde Social Media Examiner dat de kijktijd van hun lange video’s rond de 12 seconden lag. En bij mijzelf bleek hetzelfde. Dat komt doordat mensen niet op Facebook zitten om video’s te kijken. Facebook gebruikers zitten vooral op Facebook om op de hoogte te blijven van wat er met vrienden en familie gebeurt. Voor de rest van de content gebruiken ze het als een soort snelweg. En op de snelweg ga jij ook niet uitgebreid naar elk reclamebord kijken.

Wat wel werkt zijn video’s van minder dan 2 minuten, maar zelfs dan moet je niet versteld staan als daar maar een fractie van bekeken wordt.

En dat biedt kansen om aandacht te trekken met video. Want waar je die kortere video’s wel voor kunt gebruiken is om mensen op een makkelijke manier te laten kennis maken met jouw bedrijf. Door een langere video in delen op te knippen, kun je ervoor zorgen dat je verhaallijn in tact blijft terwijl je toch korte ‘bite-sized’ filmpjes hebt.

Trend 3: Welke platform is het beste?

Video op Facebook kan prima werken, maar dan moet je het wel heel kort houden. Tests hebben uitgewezen dat video’s langer dan 2 minuten op Facebook gewoon niet werken. Daarvoor gaan mensen naar YouTube.

Maar er is nog een manier om een platform te kiezen. Namelijk, het gevoel wat je jouw ideale klant wilt geven. Of de reden waarom ze een platform gebruiken. Door daarop in te spelen, trek je makkelijker de aandacht van je ideale klant met video.

Snapchat liet onderzoek doen naar de associaties die mensen bij de verschillende social media platforms hebben. En wat blijkt? Voor inspiratie gaan mensen naar YouTube en naar Instagram. Dus als je mensen wilt inspireren, dan kunnen YouTube en Instagram een goede keus zijn. Alleen komen mensen primair op Instagram om foto’s te delen en niet per se om video te kijken. Tenzij je natuurlijk een celebrity bent.

aandacht trekken met video: Snapchat onderzoek attributes

Wil je mensen informeren? Dan kan Facebook wel degelijk een goede keuze zijn. Met name Facebook Live kan dan prima werken. Bijvoorbeeld bij evenementen. Denk er wel om dat mensen zich op Facebook ook schuldig voelen. Alleen daarom al moet je het dus kort houden.

Aandacht trekken met video: wat doen mensen op social media platforms

En, zoals uit de onderstaande grafiek van BuzzSumo blijkt, is Facebook niet voor alle video content het meest geschikte platform. Marketing, financiën en vastgoed zijn geen populaire sectoren. Voeding daarentegen wel.

aandacht trekken met video: onderzoek BuzzSumo

Een afrader is om dezelfde video op verschillende platforms te zetten. Daarmee trek je wel aandacht met je video maar kom je ook goedkoop over. Los daarvan is niet elk platform geschikt om wat langere video’s te plaatsen. Instagram heeft bijvoorbeeld een limiet van 60 seconden en werkt met verticale video. In plaats daarvan kun je kleine delen van een video op Facebook en LinkedIn zetten en dan verwijzen naar de echte video op YouTube. Dat noemt men een teaser en het kan goed werken.

Bonus tip: wat als ik zelf niet voor de camera wil?

Sommige mensen voelen zich als een vis in het water voor een camera. Anderen kunnen zich met wat hulp over hun angst heen zetten. In die groep zit ik zelf ook. Maar er zijn ook mensen die niet voor de camera willen of durven. Voor die mensen zijn er animated videos. Want ook daarmee kun je aandacht trekken met video.

Dit zijn een soort tekenfilmpjes, waarbij je verhaal door een voice-over wordt opgelezen terwijl stripfiguren het verhaal ‘spelen’. Een voorbeelden van een platform die dit kan bieden zijn Vyond (vroeger GoAnimate).

Maar er zijn ook design studios die zich specialiseren op het maken van dit soort video’s. Een voorbeeld is Lightning Video Editors uit Rotterdam. Zij kunnen samen met jou een script maken voor een video waarin je jezelf voorstelt of een product uitlegt. Op basis van storytelling technieken wordt daar dan een animated video van gemaakt met een professionele voice-over zodat je aandacht kunt trekken met een professionele animated video.

Waar kun je reageren en meer informatie vinden over Your Social Media Buddy?

Als je een beeld kunt krijgen van jouw ideale klant? Dan heb ik wat leuks voor je. Als je je aanmeldt voor Your Social Media News Buddy, dan krijg je van mij gratis een checklist met vragen die je kunt gebruiken om je ideale klant te omschrijven en te vinden. Klinkt goed? Schrijf je in en je hebt hem binnen 24 uur in je mailbox. En nee, behalve de checklist en de edities van Your Social Media News Buddy krijg je geen spam. En ik verkoop je gegevens ook niet door.

Op 20 januari 2019 is er weer een nieuwe editie van 3 Things Social. Zijn er in de tussentijd dingen die jou zijn opgevallen of die je hebt gemist in dit overzicht? Laat het me weten via een opmerking hieronder, of via mail, Twitter, LinkedIn of Facebook

Geef een reactie

De mogelijkheden bespreken met een kopje koffie?